Muurschilderingen bij instructiebad Weert maken watertrappelen vrolijker

Print
Muurschilderingen bij instructiebad Weert maken watertrappelen vrolijker

De muren van het instructiebad van de IJzeren Man zijn versierd door Ruud Teunissen en zijn partner Michiel Hendriks. Afbeelding: Ruud Teunissen

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

In het zwembad van Weert is zaterdag de laatste hand gelegd aan muurschilderingen bij het instructiebad die het watertrappelen een stuk vrolijker maken. Weerternaar Ruud Teunissen is twee maanden in zijn vrije tijd bezig geweest met de schilderingen, daarbij geholpen door zijn partner Michiel Hendriks.

Muurschilderingen bij instructiebad Weert maken watertrappelen vrolijker
Zeepaardjes op de muur van het instructiebad van de IJzeren Man in Weert. Foto: Ruud Teunissen

De afbeeldingen zijn nageschilderd van bestaande tekeningen die verwijzen naar een zwemniveau en daardoor herkenbaar voor de kinderen, legt Teunissen uit. „Toen we twee maanden begonnen, was de verwachting dat het nog wel even zou duren voor het zwembad vanwege corona weer open kon. Toen dat plots toch het geval was, hebben we de lange muur snel vast afgemaakt. Nu is ook de rest voltooid”, vertelt Teunissen die al 25 jaar muurschilderingen maakt in zijn vrije tijd. Zo is hij rond carnaval druk met het beschilderen van ruiten van kroegen en winkels in de binnenstad van Weert.

Lees ook: Het raamwerk voor carnaval kleur geven

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee