Bezoekers illegaal feest Asten op de bon

Print
Bezoekers illegaal feest Asten op de bon

Afbeelding: iStock

Veertien bezoekers van een illegaal feest in de nacht van zaterdag op zondag in Asten hebben dat moeten bekopen met een boete.

Ze kregen een bekeuring voor het overtreden van de avondklok. Ook de eigenaar van de loods waarin het feest plaatsvond kreeg een bekeuring, in dit geval voor het veroorzaken van geluidsoverlast. De politie heeft het feest beëindigd.

Het festijn werd gehouden in een bedrijfspand aan de Dijkstraat. Rond 01.00 uur zagen surveillerende agenten diverse auto’s geparkeerd staan bij een woning in die straat. Ook stonden er mensen op de parkeerplaats. Toen de agenten een kijkje gingen nemen, hoorden ze luide muziek uit een van de bedrijfsloodsen bij de woning komen. Daarop kwamen meer agenten ter plaatse.

In de loods bleek een feestje aan de gang te zijn. In de ruimte was er onder meer een tap- en muziekinstallatie. Bij het zien van de agenten gingen meerdere bezoekers ervandoor.

De politie geeft aan dat illegale feesten kunnen leiden tot verdere verspreiding van het coronavirus, met als gevolg meer besmette personen en een nog grotere druk op de gezondheidszorg, waardoor de reguliere zorg noodgedwongen moet worden afgeschaald. „We blijven langer in deze gedeeltelijke lockdown als de besmettingen niet dalen en de druk op ziekenhuizen niet afneemt”, aldus de politie. Zij waarschuwt bij illegale feesten waar mogelijk boetes op te leggen aan organisatoren, eigenaren van de betreffende locatie en de aanwezigen. Ook wordt vaak een rapportage opgemaakt voor de gemeente, wat kan leiden tot bestuurlijke maatregelen, aldus de politie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee