Politie beboet tientallen recreanten in buitengebieden

 © ANP

Mook/Well/Geijsteren/Vredepeel -

De politie heeft zondag op vijf plaatsen in Noord-Limburg 31 boetes uitgedeeld in het buitengebied. De controles werden uitgevoerd vanwege overlast van motorcrossers.

Redactie

De boetes werden onder andere gegeven voor het niet volgen van aangegeven routes en loslopende honden. Ook motorrijders hielden zich niet altijd aan de regels. De controles vonden plaats in Mook, Plasmolen, Well, Geijsteren en Vredepeel tussen 8.00 en 14.00 uur.

Het ging om een gezamenlijke actie waarbij diverse partners betrokken waren zoals de Koninklijke Marechaussee die met motors aanwezig was, boa’s van de betreffende gemeenten, de Groene Brigade en natuurbeheerders.

Vervolg

Volgens de wijkagent van Venray komt er zeker een vervolg op de controles. „We hopen er zo voor te zorgen dat wandelaars en mountainbikers weer onverstoord en veilig van het bos of hun route gebruik kunnen maken”, aldus de agent op Instagram.

Aanleiding voor de controles was de druk op de natuur die in deze coronatijd groot is en de hinder die motorcrossers veroorzaken met het rijden door de bossen. Ook is er overlast van achtergebleven zwerfvuil en blijken niet alle recreanten zich aan de regels te houden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal