Politie beboet tientallen recreanten in buitengebieden

Print
Politie beboet tientallen recreanten in buitengebieden

Afbeelding: ANP

Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen / Well / Geijsteren / Vredepeel -

De politie heeft zondag op vijf plaatsen in Noord-Limburg 31 boetes uitgedeeld in het buitengebied. De controles werden uitgevoerd vanwege overlast van motorcrossers.

De boetes werden onder andere gegeven voor het niet volgen van aangegeven routes en loslopende honden. Ook motorrijders hielden zich niet altijd aan de regels. De controles vonden plaats in Mook, Plasmolen, Well, Geijsteren en Vredepeel tussen 8.00 en 14.00 uur.

Het ging om een gezamenlijke actie waarbij diverse partners betrokken waren zoals de Koninklijke Marechaussee die met motors aanwezig was, boa’s van de betreffende gemeenten, de Groene Brigade en natuurbeheerders.

Vervolg

Volgens de wijkagent van Venray komt er zeker een vervolg op de controles. „We hopen er zo voor te zorgen dat wandelaars en mountainbikers weer onverstoord en veilig van het bos of hun route gebruik kunnen maken”, aldus de agent op Instagram.

Aanleiding voor de controles was de druk op de natuur die in deze coronatijd groot is en de hinder die motorcrossers veroorzaken met het rijden door de bossen. Ook is er overlast van achtergebleven zwerfvuil en blijken niet alle recreanten zich aan de regels te houden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen