Voormalig voorzitter BCL Hans te Locke overleden

Print
Voormalig voorzitter BCL Hans te Locke overleden

Afbeelding: Facebook carnavalsvereniging De Borchgrave uit Roosteren

Roosteren / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre -

Hans te Locke, voormalig voorzitter van de Bond van Carnavalsverenigingen (BCL), is overleden.

Te Locke was van 2013 tot 2018 actief als voorzitter bij de BCL. Hij zette zich daarbij in voor het behoud van de Limburgse vastelaovend en de belangen van de aangesloten carnavalsverenigingen zo schrijft de carnavalsvereniging op Facebook.

Hij was ook oud-prins van carnavalsvereniging Vlavrèters Welte-Bensroa uit Welten. Ook was hij betrokken bij het Gilde Blauw Sjuut.

In 2018 moest hij vanwege zijn gezondheid terugtreden en werd hij door Theo Bovens, op het provinciehuis benoemd tot erelid bij de BCL en tot Botschafter bij de Närrische Europäische Gemeinschaft voor zijn inzet en verdiensten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen