Demi Schuurs pakt tweede dubbelspeltitel van het jaar

Print
Demi Schuurs pakt tweede dubbelspeltitel van het jaar

Afbeelding: Getty Images

/ Nieuwstadt -

Tennisster Demi Schuurs heeft zondag haar tweede dubbelspeltitel van dit seizoen veroverd. De dubbelspecialiste uit Nieuwstadt triomfeerde samen met de Amerikaanse Nicole Melichar bij het WTA-toernooi in Charleston.

De 27-jarige Schuurs en de even oude Melichar waren in de finale op het gravel in South Carolina met 6-2 en 6-4 te sterk voor Marie Bouzková en Lucie Hradecká uit Tsjechië.

Schuurs en Melichar boekten in Charleston hun derde toernooizege als duo. Het Nederlands-Amerikaanse koppel won begin maart ook in Doha en was vorig jaar september in Straatsburg voor het eerst succesvol.

In totaal heeft Schuurs nu veertien WTA-titels in het dubbelspel op haar erelijst staan. Elf daarvan veroverde ze met andere dubbelpartners dan Melichar. Zo zegevierde ze begin 2018 in Brisbane samen met Kiki Bertens.

De dubbelspecialiste uit Nieuwstadt, de nummer 12 van de wereld, pakte daarmee de tweede titel van het seizoen. Begin vorige maand was ze met Melichar de beste in Doha.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee