Roglic in topvorm naar Amstel Gold Race

Print
Roglic in topvorm naar Amstel Gold Race

Primoz Roglic. Afbeelding: ANP/HH

Met zijn eindzege in de Ronde van het Baskenland reist Primoz Roglic in topvorm af naar de Amstel Gold Race, die komende zondag wordt verreden.

De 31-jarige kopman van Jumbo-Visma heroverde in de slotrit van de zesdaagse rittenkoers de leiderstrui, die hij na de vierde etappe was kwijtgeraakt aan Brandon McNulty.

Mede door de Amerikaan kwam het niet tot een duel tussen Roglic en zijn Sloveense landgenoot Tadej Pogacar, de nummers twee en één van de laatste Tour de France. Bij Team UAE hadden ze ingezet op McNulty, waardoor diens ploegmaat Pogacar zich aanvankelijk niet bemoeide met de leiderstrui. McNulty zakte in de slotrit, gewonnen door de Fransman David Gaudu, volledig door het ijs en eindigde als zeventiende in het eindklassement op bijna acht minuten van Rogla. Pogacar werd derde op 1.07, terwijl de 24-jarige Deen Jonas Vingegaard beslag legde op de tweede plaats, 52 tellen achter zijn ploeggenoot Roglic.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee