Ziggo-klanten krijgen sneller internet

Print
Ziggo-klanten krijgen sneller internet

Afbeelding: ANP XTRA

Ben je klant van Ziggo? Dan heb je mogelijk sinds maandag al sneller internet. Het bedrijf gaat de snelheid van een aantal abonnementen verhogen.

Ziggo verhoogt maandag 12 april de internetsnelheid van 3,3 miljoen klanten. Een ideaal moment, nu de versoepelingen van de coronamaatregelen nog even op zich laten wachten. Zo laadt een webpagina nog sneller en kun je van een hogere kwaliteit genieten bij jouw favoriete streamingdienst. De verhoging geldt zowel voor particuliere als zakelijke gebruikers.

Ziggo past de pakketten aan

Voor consumenten gaat het internet in bijna alle pakketten omhoog. Dat betekent dat klanten van Basic, Start, Start (X)XL Complete en Max profiteren. Bij de duurde pakketten is de vooruitgang echter wat minder. Zo blijft bij Max de downloadsnelheid hetzelfde. Hoe het precies zit zie je in het schema hieronder.

Ziggo-klanten krijgen sneller internet
Sneller internet voor consumenten (download-/uploadsnelheid) Foto: Ziggo

Ook voor de zakelijke klanten van Ziggo is er goed nieuws. Zij krijgen ook sneller internet. Dat geldt voor Start, Compleet, Max, Plus, ZZP Pro 22 en ZZP instap.

Ziggo-klanten krijgen sneller internet
Ook sneller internet voor zakelijke klanten (download-/uploadsnelheid) Foto: Ziggo

Zo krijg je sneller internet

Gebruikmaken van sneller internet kan deze maandag 12 april al vanaf 12.00 uur ’s middags. Daarvoor moet je wel je modem resetten meldt Ziggo. Dat betekent dat je gedurende 1 minuut de stekker uit het stopcontact moet halen. Na het opstarten is het snellere internet meteen beschikbaar.

Bij klanten die hun modem niet zelf resetten doet Ziggo dat op afstand, al kan dat nog wel even op zich laten wachten. Het bedrijf meldt dat het uiterlijk op 31 mei alle modems op afstand heeft gereset. Zo hoef je er niets voor te doen, maar het is natuurlijk fijner om al meteen te genieten van sneller internet.

Extra kosten?

Zowel in 2019 en 2020 verhoogde Ziggo haar prijzen. Desondanks werd de internetsnelheid toen niet verhoogd. Of er ook dit jaar een prijsstijging komt van de abonnementen is onbekend. Bij de start van het snellere internet is dit nog niet het geval.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee