Tiny Forest bij Basisschool Spaubeek dringend op zoek naar sponsoren

Print
Tiny Forest bij Basisschool Spaubeek dringend op zoek naar sponsoren

Aanleg van een Tiny Forest in Maastricht afgelopen jaar. Afbeelding: Harry Heuts

Spaubeek -

IVN Afdeling Spau-Beek is dringend op zoek naar mensen die bomen willen sponsoren voor een Tiny Forest die wordt gerealiseerd bij Basisschool Spaubeek.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een plek die plaats biedt aan vlinders, vogels, insecten en kleine zoogdieren, maar ook aan kinderen. Daarnaast kunnen buurtbewoners elkaar hier ook ontmoeten.

Lees ook: Kabouterbosjes schieten als paddenstoelen uit de grond

Het doel van het Tiny Forest is om de kinderen van Basisschool Spaubeek direct in contact te brengen met de natuur, door de kinderen de natuur te laten beleven. Om dit te bereiken zijn de kinderen van de basisschool al vroegtijdig betrokken bij de planvorming, zal er een buitenlokaal worden ingericht, zullen de kinderen het Tiny Forest zelf gaan aanplanten en wordt er een lespakket ontwikkeld door natuurgidsen in opleiding. De aanleg staat gepland voor 3 november en het onderhoud gaat gebeuren door de leerlingen van de basisschool in samenwerking met het IVN.

Om het minibos te realiseren dienen sponsoren gevonden te worden die één of meerdere bomen betalen. Een boom kost 25 euro. Geïnteresseerden kunnen het bedrag overmaken naar bankrekeningnummer NL97RABO 0146550080, t.n.v. IVN Afdeling Spau-Beek, onder vermelding van het aantal bomen en Tiny Forest Sponsoractie. Het IVN zorgt dan voor een label met de naam van de donateur.

Meer info: leon.heemels@gmail.com

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee