Bioloog Math de Ponti neemt kijkers regionale omroepen in nieuw programma ‘mee uit wandelen’

Print
Bioloog Math de Ponti neemt kijkers regionale omroepen in nieuw programma ‘mee uit wandelen’

Bioloog Math de Ponti. Afbeelding: eigen foto

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Heel / Beegden -

‘Op pad met Math’, zo luidt de titel van een nieuw programma dat met ingang van 18 april wordt uitgezonden door de omroepen OR6 en ML5. In het programma neemt bioloog Math de Ponti de kijkers mee tijdens een wandeling door de fraaie natuur die Midden-Limburg rijk is.

De makers van het programma, Math de Ponti en Chris Trines uit Roermond, constateerden de laatste maanden dat steeds meer mensen de natuur opzoeken. „Maar vaak weet men weinig over het gebied waar wordt gewandeld. Doel van dit programma is om de kijker kennis te laten maken met wandelroutes en het natuurbewustzijn verder te verhogen.”

De Ponti vertelt in de afleveringen op luchtige wijze over de bijzonderheden die hij tijdens de wandelingen tegenkomt. Trines maakt de beelden en is verantwoordelijk voor de productie. Kijkers kunnen via de website kumpgood.com de routebeschrijving en gps-data downloaden, zodat ze de route ook zelf kunnen lopen. Het programma is ook via deze site terug te bekijken.

Op pad met Math wordt iedere eerste en derde zondag van de maand uitgezonden door omroep ML5. Omroep OR6 start op zondag 18 april met de eerste aflevering. Hierin aandacht voor Natuurpark Hattem. In de tweede aflevering wordt door natuurgebied De Doort in Echt gewandeld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee