Grapperhaus: situatie nog niet goed genoeg om terrassen te openen

Print
Grapperhaus: situatie nog niet goed genoeg om terrassen te openen

Afbeelding: ANP

Het kabinet blijft erbij dat de coronacijfers te slecht zijn om terrassen en andere buitenlocaties weer open te kunnen gooien. Dat zei minister van Justitie Ferd Grapperhaus maandag, voorafgaand aan overleg met zijn collega-ministers.

„De situatie, epidemiologisch, is nog niet zo dat we dat verantwoord vinden”, aldus Grapperhaus. Het kabinet maakte zondag bekend dat versoepelingen er toch nog niet in zitten vanaf 21 april, iets waar Haagse bronnen eerder wel op zinspeelden.

‘Handhaven onhaalbaar’

De burgemeesters van de vier grootste steden vinden desondanks dat de terrassen weer open moeten kunnen, met het naderende lenteweer. Handhaven wordt anders onhaalbaar, stellen zij.

„We hebben vanmiddag Veiligheidsberaad”, zei Grapperhaus, doelend op zijn wekelijkse overleg met de voorzittende burgemeesters van de veiligheidsregio’s. Daar gaan we het er goed over hebben. We komen er tot nu toe altijd uit.”

Lees ook: Experts zeer kritisch over versoepelingen: ‘Weekje uitstel gaat verschil niet maken’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee