Heerlense tafeltennisster Rachel Gerarts verhuist naar Duitse club

Print
Heerlense tafeltennisster Rachel Gerarts verhuist naar Duitse club

Rachel Gerarts. Afbeelding: Luc Lodder

HEERLEN / Hoensbroek -

Tafeltennisster Rachel Gerarts uit Heerlen vertrekt uit Nederland. Ze speelt in het nieuwe seizoen voor het Duitse SV DJK Holzbüttgen uit Kaarst.

Ontwikkeling is de belangrijkste reden voor haar transfer naar de club uit de Derde Bundesliga. „Ik speel al jaren in de eredivisie”, zegt Gerarts. „In die tijd heb ik tegen alle ploegen en alle tegenstanders meerdere keren gespeeld. Daarom is dit wel een mooie stap. Het is een kans om mezelf verder te ontwikkelen en het is ook nog wel redelijk in de buurt; een uurtje rijden.”

Gerarts kende Holzbüttgen al langer. De afgelopen zeven jaar trainde ze al regelmatig bij de club en ze is in het verleden ook al meerdere keren gevraagd er competitie te gaan spelen. De Heerlense krijgt in het team de tweede positie. „In Duitsland staat in tegenstelling tot Nederland de positie in de opstelling vast”, legt Gerarts uit. „Dat zal er in de praktijk op neerkomen dat ik wekelijks ook tegen de betere speelsters van de tegenstander mag spelen. Ik verwacht dat het ongeveer hetzelfde niveau zal zijn als de top van de eredivisie. Het zal een flinke uitdaging zijn.” De club wil graag in de bovenste regionen meedoen. Het team zal in de regio Noord actief zijn wat betekent dat de verste uitwedstrijd waarschijnlijk in Hamburg zal zijn.

De afgelopen jaren speelde Gerarts steevast in de eredivisie bij de vrouwen. Eerst bij TTV Heerlen, waarmee ze in 2019 landskampioen werd. Na het terugtrekken van Heerlen uit de eredivisie kwam Gerarts in dienst van Westa, maar voor de Wessemse club speelde ze in het huidige seizoen slechts één keer, uit tegen Scylla in Leiden. Daarnaast speelde ze ook op een lager niveau bij de mannen, vorig jaar bij Maashorst in Uden. De Duitse bond verbiedt dit, waardoor Gerarts komend seizoen alleen voor Holzbüttgen mag uitkomen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee