Viervoudig winnaar Philippe Gilbert ontbreekt in Amstel Gold Race

Gilbert wint de Gold Race van 2017. © ERMINDO ARMINO

Valkenburg -

Philippe Gilbert staat niet aan de start van de Amstel Gold Race. De Belg van Lotto Soudal liet weten dat hij de competitie hervat in de Waalse Pijl op 21 april. Gilbert won de Amstel Gold Race vier keer, in 2010, 2011, 2014 en 2017.

ANP

Gilbert laste op 29 maart een pauze in om fysiek en mentaal tot rust te komen. Hij ontbrak daardoor ook in de Ronde van Vlaanderen. „Dag iedereen, ik ben blij te kunnen aankondigen dat ik de competitie hervat in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Het wordt een kans om de tiende verjaardag te vieren van die mooie overwinningen op mijn palmares”, verwees de 38-jarige wielrenner in een video naar zijn zeges in de twee wedstrijden in 2011. Dat voorjaar won hij in de week ervoor ook de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race, twee wedstrijden waarin hij deze week ontbreekt.

De Amstel Gold Race wordt zondag op een afgesloten parcours verreden rondom Valkenburg, met daarin meerdere keren de beklimming van de Cauberg, de Geulhemmerberg en de Bemelerberg. Op een parcours met een vergelijkbaar rondje veroverde Gilbert in 2012 zijn enige wereldtitel.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal