Cuypershuis zet enorm triomfkruis digitaal in de schijnwerpers tijdens Nationale Museumweek

Print
Cuypershuis zet enorm triomfkruis digitaal in de schijnwerpers tijdens Nationale Museumweek

Afbeelding: Cuypershuis Roermond

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Het Cuypershuis in Roermond neemt deel aan de Nationale Museumweek. Een fysiek bezoek is vanwege de geldende maatregelen nog niet mogelijk, maar het museum zet van 19 tot en met 25 april digitaal de spotlights op de collectie, met als pronkstuk een enorm door Cuypers ontworpen triomfkruis.

Op de website www.cuypershuis.nl zijn diverse verhalen te ontdekken. Bezoekers kunnen eveneens hun kennis testen door de Cuypersquiz te spelen. Op de website staan verder luisterverhalen waarin hedendaagse ontwerpers, architecten, een achterkleinzoon en een kunstenaar vertellen over Pierre Cuypers. Tijdens de Nationale Museumweek kan de Cuypersquiz ook online gespeeld worden op de Facebookpagina van het Cuypershuis.

Speciale aandacht is er tijdens de Nationale Museumweek voor het ‘Gouden Pronkstuk’ van het Cuypershuis, een door Cuypers voor de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht ontworpen en gemaakt triomfkruis van zeven bij vijf meter. Het kruis hangt spectaculair in de vaste presentatie van het Cuypershuis en is tijdens de museumweek goed tot in detail te bekijken.

Het Cuypershuis is gevestigd aan de Pierre Cuypersstraat 1 in Roermond.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee