Heibloem werkt aan ‘wensvoertuig’ voor gehele dorp ter vervanging voor gestopte wensbus

Print
Heibloem werkt aan ‘wensvoertuig’ voor gehele dorp ter vervanging voor gestopte wensbus

De wensbus stopte vorig jaar in Heibloem omdat er te weinig gebruik van werd gemaakt. Afbeelding: Website gemeente Leudal

Heibloem -

In Heibloem wil HELD (Heibloem Energiek Leefbaar en Duurzaam) in samenwerking met de dorpsraad een auto aanschaffen waar het gehele dorp gebruik van kan maken.

Het is ter vervanging van de wensbus, die vorig jaar stopte omdat er te weinig gebruik van werd gemaakt. Het plan werkt volgens hetzelfde principe: mensen kunnen bellen als ze vervoer nodig hebben en de auto met chauffeur komt dan voorrijden.

„Het is een elektrisch wensvoertuig, zeg maar”, aldus Dirk Overgaauw van HELD. „Er wordt nu bekeken of het auto of bus moet worden, met of zonder rolstoelvoorzieningen en dergelijke.”

Het plan moet gefinancierd worden uit het omgevingsfonds van Zuidenwind, waarin geld wordt gestort ter compensatie van de windmolens. Voor de zomervakantie willen de initiatiefnemers een klap op het plan geven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee