Arthur Moonen uit Voerendaal komt met nieuw boek over de Bokkerijders

Print
Arthur Moonen uit Voerendaal komt met nieuw boek over de Bokkerijders

Afbeelding: Boekscout

Voerendaal / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Winthagen / Heerlen / Hoensbroek -

De Voerendaalse auteur Arthur Moonen heeft een nieuw boek over de Bokkenrijders geschreven, ‘De Bende van Schinderhannes’.

In het boek gaat de auteur dieper in op de periode van de Bokkenrijders aan de Duitse kant, waar anders met verdachten en veroordeelden werd omgegaan.

Geen rare verhoren, martelingen, geen beul om mensen tot een (valse) bekentenis te dwingen. Geen in beslag genomen bezittingen waar Schout en Schepenen zich aan verrijkten. „Mensen werden er humaner behandeld en bestraft dan hier te lande. Gelukkig hebben de Franse bezetters in de 18e eeuw niet alleen oorlog naar onze streken gebracht, maar ook goede dingen zoals orde en rechtspraak”, aldus de schrijver.

Het boek is verschenen bij Uitgeverij Boekscout.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee