Echt-Susteren gaat eikenprocessierups bestrijden

Print
Echt-Susteren gaat eikenprocessierups bestrijden

Afbeelding: ANP

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

In de gemeente Echt-Susteren wordt er dit voorjaar weer gestart met de bestrijding van de eikenprocessierups.

De afgelopen jaren is gebleken dat deze rups ieder voorjaar voor veel overlast zorgt. De gemeente wil proberen de overlast te beperken door preventief alle eikenbomen op gemeentelijk eigendom twee keer te spuiten. Naar verwachting gebeurt dit eind april.

Inwoners die op hun eigen terrein last hebben van de eikenprocessierups kunnen hiervoor een professioneel bedrijf inhuren. Meer informatie over de bestrijding van de eikenprocessierups is te vinden op de website.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen