Philips verliest weer patentzaak tegen Garmin en Fitbit in VS

Print
Philips verliest weer patentzaak tegen Garmin en Fitbit in VS

Afbeelding: ANP

Philips heeft weer een patentzaak die het had aangespannen tegen navigatiebedrijf Garmin en smartwatchmaker Fitbit verloren.

De International Trade Commission (ITC) in de Verenigde Staten bevestigde eerdere bevindingen van de rechter dat de Amerikaanse bedrijven geen inbreuk hebben gemaakt op octrooien van het zorgtechnologiebedrijf.

Philips wilde een algemeen importverbod op apparatuur van Garmin en Fitbit omdat inbreuk zou worden gemaakt op door Philips bedachte technologie voor het monitoren van gezondheid en alarmeringsfuncties. Philips ontwikkelde de technologie naar eigen zeggen voor zijn gezondheidsproducten Lifeline, Biosensor en Sleep Diagnostic.

Het bedrijf wilde bij het ITC onder meer afdwingen dat Garmin en Fitbit alsnog een licentie moesten kopen voor de patenten. Het is de tweede keer dat het ITC Philips in het ongelijk stelt.

Philips zegt kennis te hebben genomen van de beslissing van de ITC. Het bedrijf gaat de uitspraak bestuderen. Mogelijk dat er grond is voor een beroep. Philips benadrukt dat er meerdere zaken door elkaar lopen rond vermeende patentbreuk door Fitbit en Garmin.

Patenten

Op het gebied van intellectueel eigendom is Philips het actiefste Nederlandse bedrijf. Het medisch-technologische bedrijf vroeg de laatste jaren ruim 1500 patenten per jaar aan. Als het gaat om het schenden van patentrechten lost Philips de meeste zaken zelf, buiten de rechtbank, op. Soms loopt het uit op een conflict, zoals met Garmin en Fitbit, en dan vindt Philips een gang naar de rechter noodzakelijk.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee