Stormachtige groei maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeway zet door

Print
Stormachtige groei maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeway zet door

Afbeelding: ANP

De snelle groei van maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway (JET) zet ook begin 2021 door.

Het bedrijf achter onder andere de website Thuisbezorgd.nl zag het aantal bestellingen in het eerste kwartaal met 79 procent groeien tot 200 miljoen orders. Topman Jitse Groen spreekt in een toelichting van een „zeer sterk” begin van het jaar.

De ordergroei van JET komt niet geheel als een verrassing. Doordat in veel landen de horecazaken vanwege het rondwarende coronavirus noodgedwongen hun deuren gesloten moeten houden, worden veel meer maaltijden besteld. In Nederland ging het om een stijging van het aantal orders met 53 procent tot 15,3 miljoen bestellingen.

Groeiversnelling

Het is het vierde kwartaal op rij dat JET een groeiversnelling doormaakt. De waarde van de bestellingen steeg tot 4,5 miljard euro, wat neerkomt op een plus van 89 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van 2020.

JET groeide het snelst in het Verenigd Koninkrijk. Daar verwerkte de onderneming 64 miljoen bestellingen, wat neerkomt op een stijging met 96 procent in vergelijking met de eerste drie maanden van 2020. Dat kwam mede door samenwerkingen die werden aangegaan met bepaalde ketens, waaronder Starbucks, waarmee het aanbod restaurants werd uitgebreid.

Groen zei bij de presentatie van de jaarcijfers over 2020 al dit jaar een sterke groei van het aantal orders te verwachten. Hij benadrukte dat JET „zwaar” zal blijven investeren om marktaandeel te winnen. De overname van het Amerikaanse Grubhub, een deal waarmee 7,3 miljard dollar is gemoeid, moet in de eerste helft van dit jaar worden afgerond.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee