De terrassen in Luik gaan open, ’ongeacht wat de lockdownregels zullen zijn’

Print
De terrassen in Luik gaan open, ’ongeacht wat de lockdownregels zullen zijn’

Afbeelding: Marc Herremans

De gouverneur van de Belgische provincie Luik heeft aangekondigd dat hij zich niet zal verzetten als de horeca op 1 mei de terrassen opent, ongeacht van wat het Overlegcomité woensdag beslist.

Dat meldt Het Nieuwsblad op basis van berichtgeving op RTL Info dinsdagochtend. Het Overlegcomité is een orgaan waarin vertegenwoordigers zitten van de verschillende (momenteel zes) Belgische regeringen.

Lees ook: Kans klein dat kabinet met versoepelingen voor volgende week komt

In Luik bereiden horeca-uitbaters zich voor op een opening op 1 mei. De terrassen zullen dan ongeacht van wat het Overlegcomité beslist opengaan. Dat hebben velen beslist nadat de gouverneur van de provincie Hervé Jamar aangaf dat hij zich niet zou verzetten als de terrassen zouden opengaan op 1 mei.

Lockdownfeestjes

Voor de burgemeester van Luik is het openen van de terrassen de oplossing om een einde te maken aan de vele lockdownfeestjes. „De Luikse politie is moe. Ze hebben steeds meer moeite om in te grijpen. Op de vraag of de politie zou ingrijpen op 1 mei antwoordde hij: „Voor de terrassen denk ik van niet.”

Lees ook: Een wattenstaafje diep in je neus? Vele honderden Limburgers hebben het graag over voor een avondje uit

Verschillende burgemeesters van de provincie hebben al gezegd het initiatief te zullen volgen. Volgens de Waalse nieuwsdienst gaat het echter vooral over een manier om druk uit te oefenen voor het Overlegcomité van woensdag. Als er dan besloten wordt dat de horeca niet open mag, zal het wel voor problemen kunnen zorgen aangezien het over een federale beslissing gaat.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee