Campagne ‘Niet te missen!’ toont impact van mantelzorg in leven van jongeren

Campagne ‘Niet te missen!’ toont impact van mantelzorg in leven van jongeren

Afbeelding: ING Image

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Het begin van juni (1 tot en met 7 juni) staat in het teken van de Week van de Jonge Mantelzorger.

Ongeveer een kwart van de jongeren in Nederland groeit op met mensen met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving of een andere ondersteuningsbehoefte in de directe omgeving.

Deze jongeren helpen mee in de fysieke zorg voor deze persoon of zelfs voor meerdere personen, hebben extra huishoudtaken en moeten vaak de nodige zaken regelen. Ze maken zich op jonge leeftijd meer zorgen dan leeftijdsgenoten, en missen daarbij de nodige zorg en aandacht voor zichzelf.

Campagne

De campagne ‘Niet te missen!’ laat zien wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van jongeren. De video’s en posters worden in aanloop naar en tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger zoveel mogelijk gedeeld, met als doel meer bewustwording, herkenning en erkenning.

Begin mei wordt daarnaast de Week van de Jonge Mantelzorger-Toolkit gedeeld met mantelzorgorganisaties, steunpunten en andere organisaties die met jonge mantelzorgers werken. Hierin zitten materialen die ze in hun regio kunnen gebruiken.

Meer informatie is te vinden op de website Week van de Jonge Mantelzorger.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee