Bitcoin nieuws: Bitcoin koers lijkt te stagneren

Print
Bitcoin nieuws: Bitcoin koers lijkt te stagneren

Nu we de eerste week van april achter ons hebben gelaten is het weer eens tijd voor een update van het Bitcoin nieuws. De Bitcoin koers lijkt inmiddels wat te stagneren tussen de 50.000 en 60.000 Amerikaanse dollar. Dit is natuurlijk positief nieuws voor iedereen die na de break-out naar 60.000 dollar hadden verwacht dat de koers weer zou terugvallen naar het niveau van december 2020 (rond de 25.000 dollar), maar tegelijkertijd lijkt het erop dat de Bitcoin koers last heeft met het doorbreken van het nieuwe glazen plafond van de resistance rondom de 60.000 Amerikaanse dollar. Wat is er aan de hand?

Zoals gezegd heeft Bitcoin het lastig. Het gaat niet noodzakelijkerwijs slecht met de crypto der crypto’s, integendeel. Bitcoin staat voor zijn eigen doen behoorlijk stabiel tussen de 50.000 en 60.000 in. Toch hadden er velen misschien op wat meer vuurwerk gehoopt toen er een break0out richting de 60k kwam. Immers hebben er al meerdere crypto aanhangers gesproken over een mogelijke koersstijging naar 100.000 Amerikaanse dollar.

De afgelopen maand stond Bitcoin op zijn laagste punt op 43.000 euro en als hoogste punt op een kleine 52.000 euro. Dat is een behoorlijk positieve range en de vraag is dan ook vooral aan welke kant Bitcoin zal gaan uitbreken. En wat dan de volgende stap zal zijn. Valt Bitcoin weer terug richting de 30 of 35 duizend dollar? Of breekt hij eindelijk door de 60 duizend heen en maken we ons op voor 75 duizend of misschien zelfs wel meer?

Institutionele fondsen en Bitcoin

De belangrijkste oorzaak voor de huidige bull-run is volgens veel crypto-kenners de enorme instroom van institutionele fondsen richting Bitcoin. Waar Bitcoin vroeger nog een technologie was die door slechts een klein plukje mensen werd gebruikt, is het in middels een serieuze investeringsmogelijkheid waar grote banken, fondsen, verzekeringsmaatschappijen en andere financiële reuzen interesse in hebben.

Met name in 2020 hebben institutionele beleggers gigantische aantallen Bitcoins gekocht. Met name het Bitcoin nieuws rondom het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy zorgde ervoor dat er maar liefst 250 miljoen dollar werd gestoken in Bitcoin. Niet veel later volgde nog een extra investering van nog eens de helft daarvan (125 miljoen dollar).

Er zijn momenteel meer dan 20 beursgenoteerde bedrijven die Bitcoin op de balans hebben staan. Nog veel meer van dit soort bedrijven hebben indirect geinvesteerd in Bitcoin via een omweg. Juist omdat deze partijen voor langere termijn Bitcoin aanschaffen, is de kans op heftige correcties minder groot en zorgt het ervoor dat de Bitcoin koers aanzienlijk wordt opgedreven.

Bitcoin als het nieuwe goud

Naast de extreme institutionele beleggingen is er nog een belangrijke factor die meespeelt in het succes van Bitcoin, namelijk COVID-19. De pandemie zorgt voor lockdowns, economische crises, een afnemend vertrouwen in fiat valuta’s en dat is doorgaans het moment waarop particuliere beleggers de keuze maken om hun centen te investeren in het edelmetaal goud, wat altijd garant staat omdat het zo waardevast is.

Dezelfde tendens zien we nu ook verschijnen richting Bitcoin, wat derhalve al gekscherend het digitale goud of het nieuwe goud wordt genoemd. Veel beleggers zien Bitcoin als een manier om de waardevastheid van hun valuta te garanderen, terwijl zeker de dollar flink te lijden heeft onder de getroffen maatregelen vanuit de Federal Reserve, de Amerikaanse Centrale Bank.

Ben je benieuwd naar crypto kopen of naar wat Bitcoin zou kunnen doen voor jouw beleggingsportfolio? Bezoek dan eens onze website en vind betrouwbare aanbieders waar jij je crypto kunt kopen! Wij hebben al het onderzoek al voor je gedaan, jij hoeft alleen maar te bepalen waar je graag in zou willen investeren.