Jacht op olympisch limiet onzeker voor atleet Bo Ummels uit Maastricht

Print
Jacht op olympisch limiet onzeker voor atleet Bo Ummels uit Maastricht

Archieffoto. Afbeelding: ERMINDO ARMINO

Maastricht / Itteren -

Het is nog maar zeer de vraag of Bo Ummels (27) zondag jacht kan maken op de olympische limiet op de marathon.

De Maastrichtse zou deelnemen aan de NN Marathon in Twente, maar de atlete heeft twee weken geleden tijdens een training een scheurtje opgelopen in haar kuitspier. Ze beslist vrijdag over deelname aan de wedstrijd.

Tijdens een bostraining op 28 maart verstapte Ummels zich. Onderzoek in het ziekenhuis bracht een scheurtje in de linker kuitspier aan het licht. Door intensieve behandeling is de looptraining inmiddels voorzichtig hervat. De komende dagen zal moeten blijken of ze voldoende hersteld is om van start te gaan op de marathon, die zich afspeelt rondom het vliegveld van Enschede.

Ummels leek goed in vorm om de limiet voor Tokio te slechten. Vorige maand verbeterde ze in Dresden nog haar persoonlijke record op de halve marathon tot 1.12.13 uur. Ummels zou zondag weggaan op een richttijd van 2.29.00 uur, een halve minuut boven de tijd vereist voor de Spelen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee