Basisscholen genieten van de zon tijdens Buitenlesdag

Print
Basisscholen genieten van de zon tijdens Buitenlesdag

Les in de buitenlucht. Afbeelding: Peter Schols

Echt -

Voor het zesde jaar op rij vroegen IVN Natuureducatie en Jantje Beton dinsdag aandacht voor lesgeven in de buitenlucht.

Leerlingen van basisscholen verlaten op deze Buitenlesdag het klaslokaal om te leren met een frisse neus. In Limburg deden 85 basisscholen mee waaronder Patricius in Pey. De kleuters maakten een rondje om de school, de oudere kinderen kregen verschillende lessen waaronder gym en rekenen. Alles met de gedachte dat van taal en rekenen op het schoolplein kinderen niet alleen vrolijk worden maar er ook meer bij bewegen, geconcentreerder zijn en de leerstof beter blijft hangen. Daarnaast is de buitenlucht ook gewoon gezonder dan de lucht in het klaslokaal.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen