Sprinter Cavendish heeft smaak te pakken in Ronde van Turkije en wint opnieuw

Print
Sprinter Cavendish heeft smaak te pakken in Ronde van Turkije en wint opnieuw

Afbeelding: Getty Images

Sprinter Mark Cavendish heeft een dag na zijn eerste zege in drie jaar tijd meteen de volgende eraan toegevoegd. De Brit van Deceuninck - Quick-Step was de snelste in de massasprint van de derde etappe in de Ronde van Turkije.

Cavendish klopte na 212,6 kilometer in Alanya de Belg Jasper Philipsen en de Pool Stanislaw Aniolkowski.

De dertigvoudig etappewinnaar uit de Tour de France boekte in de tweede etappe in Turkije maandag zijn eerste overwinning sinds 8 februari 2018. Met het nodige zelfvertrouwen ging de 35-jarige Cavendish de sprint in de derde etappe in. Generatiegenoot André Greipel werd goed gelanceerd door zijn ploeggenoten van Israël Start-Up Nation, maar toen de Duitser zelf aanging, zat Cavendish er al snel met meer snelheid naast. Greipel eindigde als vijfde.

Cavendish verstevigde met de tweede zege ook zijn leidende positie in het algemeen klassement. Arvid de Kleijn, die als zevende finishte, staat derde op 10 seconden achter Cavendish en Philipsen.

Blij

De Brit was blij met zijn tweede ritzege in een volgens hem lastige sprint. „Het liep bergop en de wind kwam van rechts en in de finale hadden we ook nog klinkers. We wisten dat een team het initiatief zou nemen en dat we geduldig moesten zijn. Fabio Jakobsen was er voor het eerst bij in de massasprint, ik ben zo trots met hem als leadout.”

Cavendish voelt het zelfvertrouwen langzaam terugkomen. „Het is nog niet als vroeger, maar ik wist vandaag dat ik het kon.” De Brit hoopt op nog meer ritzeges met het team. „Ik wil ook Fabio terugzien in de sprint. Als hij probeert mee te sprinten, weet ik zeker dat hij kan winnen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee