Hof wijst rectificatie over vermeende matchfixing Westerhof af

Print
Hof wijst rectificatie over vermeende matchfixing Westerhof af

Jo Bonfrère. Afbeelding: Foto Pers Buro Frits Widdershove

Maastricht / Itteren -

Jo Bonfrère hoeft de beschuldiging van matchfixing door oud-bondscoach Clemens Westerhof van de Nigeriaanse voetbalploeg niet te rectificeren.

Het gerechtshof trekt de rectificatie in, omdat niet is aangetoond dat de voormalige Nigeriaanse assistent-bondscoach dit heeft gezegd.

Bonfrère was lang assistent van de inmiddels 80-jarige Westerhof. De 74-jarige Limburger zou op de Nigeriaanse radio hebben gesuggereerd dat Westerhof als bondscoach van Nigeria in 1994 het WK-duel met Italië voor 100.000 dollar heeft verkocht. Nigeria verloor dat duel na verlenging met 2-1.

Hof

Westerhof wilde dat zijn naam werd gezuiverd en stapte naar de rechter. Hij kreeg gelijk van de kortgedingrechter die bepaalde dat de uitlatingen van Bonfrère onrechtmatig waren en dat er een advertentie in een landelijke Nigeriaanse krant geplaatst moest worden.

Bonfrère ontkende dat hij de uitlatingen op de Nigeriaanse radio had gedaan. Het hof vindt dat Westerhof onvoldoende aannemelijk heeft gemaakt dat Bonfrère de gestelde uitlatingen echt heeft gedaan. Het hof zegt alleen een weergave van een digitaal krantenartikel te hebben gekregen en liet weten het belangrijk te vinden dat niet te snel en zonder voldoende bewijs wordt aangenomen dat bepaalde uitlatingen zijn gedaan, die zodanig onrechtmatig zijn dat een rectificatie moet volgen.

Luister naar de Voetbalpodcast van De Limburger:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee