Bioscopen, theaters en podia op zijn vroegst weer 26 mei open

Print
Bioscopen, theaters en podia op zijn vroegst weer 26 mei open

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP XTRA

De bioscopen, theaters en concertpodia kunnen op zijn vroegst op 26 mei de deuren weer openen. Dat blijkt uit de nieuwe routekaart die demissionair premier Mark Rutte en demissionair coronaminister Hugo de Jonge dinsdagavond presenteerden.

Lees ook: Nieuwe routekaart: dit zijn de vijf stappen terug naar normaal

De zalen mogen dan weer dertig mensen per voorstelling ontvangen. De 1,5 meterregels zijn dan nog steeds van kracht. De heropening maakt deel uit van fase 3 van de nieuwe routekaart.

Alle culturele instellingen moesten half december hun deuren sluiten vanwege de coronalockdown. Als het scenario dat Rutte en De Jonge schetsten doorgaat, in het gunstigste geval, zijn theaters, podia en bioscopen bijna een half jaar dicht geweest.

Lees ook: Even mag het theater weer open, maar de champagne gaat pas open als alles weer normaal is

De demissionaire bewindslieden meldden met klem dat de planning niet in beton gegoten is. Alle versoepelingen die nu zijn geschetst, zijn afhankelijk van de actuele coronacijfers. Eerst verdwijnt de avondklok en mogen de terrassen onder voorwaarden weer open.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee