Dier van de week: Mieke

Print
Dier van de week: Mieke

Mieke. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Mieke aan de beurt, een gesteriliseerde, cyperse/witte poes van ongeveer 4 jaar.

Hoe is Mieke in het asiel terechtgekomen?

„Poezen die op een boerderij wonen om muizen te vangen, worden niet altijd allemaal gesteriliseerd. Vaak vanuit het idee dat je dan een natuurlijk verloop hebt. Op het moment dat poezen dan zwanger raken, zoeken ze naar een plekje waar ze veilig een nestje kunnen baren. Het komt voor dat dit dan bij een woning in de buurt is waar ze geen last van andere hebben.”

Kun je iets meer over haar vertellen?

„Gelukkig is Mieke tijdig opgemerkt toen ze met een steeds dikker wordende buik rondstruinde in een omgeving waar ze eigenlijk niet thuishoorde. Omdat ze altijd de vrijheid heeft gehad, en niet in huis geleefd heeft, vond ze mensen maar enge wezens. Toch zag ze uiteindelijk wel de voordelen van het veilig grootbrengen van haar kinderen in de besloten omgeving van het asiel.”

Waar voelt Mieke zich het beste thuis?

„Ondanks dat ze ondertussen best gewend is aan mensen om haar heen, stelt ze nog duidelijk haar grenzen. Ze zou het heerlijk vinden om de vrijheid te krijgen om zelf te gaan en staan waar ze wilt, met een veilig onderkomen waar ze zich thuis kan voelen.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee