Well houdt historie levend met informatiebordjes die vertellen over het verleden

Well houdt historie levend met informatiebordjes die vertellen over het verleden

Afbeelding: Website Archief Well

Well / Afferden / Siebengewald / Bergen / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

In de oude dorpskern van Well is aan de Grotestraat tegen de gevel van het pand B&B La Belle Meuse in samenwerking met de huidige bewoners het vijfde ANWB-informatiebordje bevestigd.

Het pand uit de achttiende eeuw heeft diverse bestemmingen gehad.

De informatieborden op de gevels vertellen voorbijgangers meer over de historie van gebouwen. Naast de plaatsing van de oude straatnaamborden geeft dit initiatief van Archief Well een vervolg aan het streven om de historie in de openbare ruimte van Well zichtbaar te maken. Om dit te promoten neemt Archief Well de helft van de kosten van deze borden op zich.

Archief Well wil de bewoners van oude panden, die voor een bordje in aanmerking komen benaderen. Belangstellenden kunnen ook zelf contact opnemen door een e-mail te sturen.

Het eerstvolgende ANWB-bordje wordt binnenkort bevestigd aan het monumentale pand, dat men vroeger 't huus van Otten noemde. Dit is het pand bij het kermisplein aan de Grotestraat.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee