Toch geen gratis coronatest voor grensgangers

Print
Toch geen gratis coronatest voor grensgangers

Afbeelding: ANP

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Limburgse grenspendelaars, die op en neer reizen tussen Nederland en Duitsland, zullen toch echt zelf hun coronatest moeten betalen. Dat heeft de Duitse overheid bekendgemaakt.

Alleen Nederlanders die in Duitsland wonen kunnen gebruikmaken van de gratis testmogelijkheid bij de oosterburen. Het enige alternatief is dat de werkgever voor de kosten opdraait.

Lees ook: Grenswerkers en bedrijven verbijten zich: ‘Oplossing voor torenhoge kosten testbewijs ligt moeilijk’

Wie van Nederland naar Duitsland reist heeft een negatieve coronatest nodig. De vraag of grensgangers die in Nederland wonen ook gebruik kunnen maken van de gratis test in Duitsland hield de gemoederen flink bezig, want soms kon het wel, soms kon het niet.

Ook de stadsregio Aken, die tot heden wel gratis testmogelijkheden aanbood, gaat hier waarschijnlijk in de toekomst anders mee om.

Klik hier voor meer informatie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen