‘Doorgaan Grote Prijs van Canada in Formule 1 in gevaar’

Print
‘Doorgaan Grote Prijs van Canada in Formule 1 in gevaar’

Afbeelding: EPA

Het doorgaan van de Grote Prijs van Canada in de Formule 1 is in gevaar. De aanhoudende reisbeperkingen als gevolg van de coronapandemie maken het vrijwel onmogelijk dat de race in Montreal op de geplande datum van 13 juni kan plaatsvinden.

Volgens een bericht in het vakblad Autoweek verkeert de organisatie van de grand prix op Circuit Gilles Villeneuve ook nog eens in financiële problemen. Deze week zou een definitieve beslissing vallen.

Lees ook: De veertien voorgangers van Max Verstappen van eigen bodem: met een gummetje van een dubbeltje aan de start van een GP

Het zou het tweede jaar op rij zijn dat de Formule 1 Canada overslaat. Vorig jaar was er vanwege de uitbraak van het coronavirus ook geen grand prix. Circuit Gilles Villeneuve heeft een contract met de Formule 1 dat loopt tot 2029.

De verplichte quarantaine van 14 dagen bij aankomst in Canada vormt een probleem. Voor de hele entourage van de Formule 1, in totaal ongeveer 2000 mensen, is het een bijna onmogelijke opgave om dat te realiseren. Bovendien is de Formule 1 de week ervoor nog in Azerbeidzjan.

Vakblad Autoweek noemt Istanbul als mogelijke vervanger voor de race in Canada. Turkije maakte vorig jaar deel uit van de aangepaste racekalender, maar ontbreekt op de kalender van dit jaar. Het is ook de vraag of het Istanbul Park een race kan inplannen, want Turkije is stevig in de greep van de coronapandemie.

Luister ook naar de F1-podcast van De Limburger:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee