Drie op een rij voor Cavendish in Turkije

Cavendish, hier juichend op dinsdag na zijn tweede zege, heeft nu drie ritten op rij gewonnen in de Ronde van Turkije. © Getty Images

Kemer -

De Brit Mark Cavendish heeft woensdag zijn derde ritzege geboekt in de Ronde van Turkije. Het was een vlakke rit van Alanya naar Kemer over 184 kilometer.

RedactieBron: ANP

De rit eindigde met een massasprint waarin een aantal renners ten val kwam. Cavendish, de routinier van Deceuninck - Quick-Step hield de Belg Jasper Philipsen en de Pool Stanislaw Aniolkowski achter zich. De Nederlander Arvid de Kleijn, zondag winnaar van de openingsetappe, werd vierde.

Kopwerk

De leiding bleef in handen van Cavendish, die in de slotkilometers zijn Nederlandse ploeggenoot Fabio Jakobsen aan zijn zijde wist. De Nederlander, na acht maanden terug na een zware val in de Ronde van Polen, onderscheidde zich in de slotfase met kopwerk voor zijn ploeg tot 3 kilometer voor de finish. De Ronde van Turkije eindigt zondag.

Daemen en Sinschek weer in peloton

Stijn Daemen (28ste) en Nils Sinschek (99ste) eindigden net als in de eerste drie etappes in het peloton. Het tweetal van ABLOC staat in het klassement (net als het overgrote deel van de deelnemers) op dertig seconden van Mark Cavendish.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal