Openingstijden van Floriadeterrein worden niet verruimd

Print
Openingstijden van Floriadeterrein worden niet verruimd

Floriadeterrein zal ook in deze coronatijden niet langer geopend zijn voor recreanten. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden -

Recreanten die een frisse neus willen halen op het Floriadeterrein, moeten dat tussen zonsopkomst en zonsondergang doen. Hoewel het in deze coronatijden drukker is, worden de openingstijden niet verruimd.

Dat antwoordt wethouder Rudy Tegels van Horst aan de Maas op vragen van de plaatselijke PvdA-fractie. De partij heeft de indruk dat recreanten steeds nadrukkelijker van het Floriadeterrein geweerd worden. Zo is het dak van het theater volgens de fractie plots verdwenen en is het door gebrek aan verlichting vroeg donker in het gebied, terwijl menig omwonende in deze coronatijden naar het Floriadeterrein gaat om even uit te waaien. Volgens Tegels is het dak van het theater echter om veiligheidsredenen weggehaald. „De openstelling van het gebied is altijd van zonsopkomst tot zonsondergang geweest. Dus verlichting ’s avonds is niet aan de orde.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee