Openingstijden van Floriadeterrein worden niet verruimd

Print
Openingstijden van Floriadeterrein worden niet verruimd

Floriadeterrein zal ook in deze coronatijden niet langer geopend zijn voor recreanten. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden -

Recreanten die een frisse neus willen halen op het Floriadeterrein, moeten dat tussen zonsopkomst en zonsondergang doen. Hoewel het in deze coronatijden drukker is, worden de openingstijden niet verruimd.

Dat antwoordt wethouder Rudy Tegels van Horst aan de Maas op vragen van de plaatselijke PvdA-fractie. De partij heeft de indruk dat recreanten steeds nadrukkelijker van het Floriadeterrein geweerd worden. Zo is het dak van het theater volgens de fractie plots verdwenen en is het door gebrek aan verlichting vroeg donker in het gebied, terwijl menig omwonende in deze coronatijden naar het Floriadeterrein gaat om even uit te waaien. Volgens Tegels is het dak van het theater echter om veiligheidsredenen weggehaald. „De openstelling van het gebied is altijd van zonsopkomst tot zonsondergang geweest. Dus verlichting ’s avonds is niet aan de orde.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen