België heft reisverbod op, terrassen open en avondklok weg begin mei

Print
België heft reisverbod op, terrassen open en avondklok weg begin mei

Afbeelding: ANP

België heft maandag het verbod op niet-noodzakelijke reizen op, dat was ingesteld wegens de coronapandemie. Ook gaan de scholen die dag weer open.

De terrassen mogen vanaf 8 mei weer open en dan wordt meteen ook de avondklok afgeschaft en vervangen door een samenscholingsverbod, melden Belgische media.

Lees ook: Europa jojoot tussen versoepelen en verzwaren coronaregels

Contactberoepen

Op 26 april mogen de kappers en andere contactberoepen weer aan de slag en gaan alle winkels weer gewoon open en niet alleen op afspraak. De ‘buitenbubbel’, het aantal contacten buiten het gezin waarmee Belgen in de buitenlucht mogen afspreken, gaat van vier naar tien, aldus onder meer De Morgen.

Het Overlegcomité van de zes regeringen zou de versoepelingen overeen zijn gekomen na een vergadering die zo ‘n zeven uur duurde. Premier Aleksander De Croo geeft om 17.00 uur een persconferentie over de beslissingen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee