Erik ten Hag: ‘Bij uitschakeling níet mijn laatste Europese duel met Ajax’

Print
Erik ten Hag: ‘Bij uitschakeling níet mijn laatste Europese duel met Ajax’

Afbeelding: ANP

Ajax-trainer Erik ten Hag lijkt een voorschot te nemen op zijn toekomst als hoofdcoach van de Amsterdammers.

Op de persconferentie voorafgaan aan de Europa League-return tegen AS Roma liet hij weten dat dit niet zijn laatste Europese duel als trainer van Ajax gaat zijn. „Dat denk ik niet, nee.”

Hij vervolgt: „Ik ga daar wel vanuit ja, dat ik volgend seizoen trainer ben hier. Ik ben alleen bezig met Ajax. Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin hier en heb nog een contract voor een jaar. We zijn een ploeg aan het bouwen die moet kunnen wedijveren met de grote Europese ploegen.”

Lezen

Maar uitschakeling, zo ver is het zeker nog niet als het aan Ten Hag ligt. „Wij moeten het spel van Roma gaan lezen, maar we zijn daarop voorbereid. Met divers aanvalsspel hebben we in Amsterdam veel kansen gecreëerd. We hebben goed spel laten zien, maar we waren niet effectief genoeg en kwetsbaar in onze eigen box. En dat moet beter.”

Streepje voor

Wat kan hij nog leren van Italiaanse ploegen? „Mentaal en qua meedogenloosheid hebben Italiaanse teams een streepje voor. Je moet op het juiste moment tegen ze toeslaan voor een resultaat. Maar vorige week hebben wij een buitengewoon hoog niveau gehaald.”

Bang voor Roma-counters is Ten Hag niet. „We weten dat ze dat goed kunnen, maar we hebben die vorige week prima tegen kunnen houden..”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee