Jan Smeets ontvangt eerste 3FM Legend Award

Print
Jan Smeets ontvangt eerste 3FM Legend Award

Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Jan Smeets, de organisator van het festival Pinkpop, heeft woensdagavond een 3FM Legend Award gewonnen. Hij kreeg het beeldje in de uitzending van Beau, voor de grote waarde die Smeets en zijn festival voor Nederland hebben.

Het sculptuur werd uitgereikt door dj Eva Koreman. „U krijgt dit beeldje om heel veel redenen: omdat u weet welke mayonaise er wordt geserveerd en omdat u iedereen op elk podium persoonlijk kent”, stelde ze. „U heeft Nederland met Pinkpop bovendien internationaal op de kaart gezet.”

Pinkpop moest door corona zowel vorig jaar als dit jaar worden gecanceld. De 76-jarige Smeets zei vereerd te zijn met de prijs. Hij droeg het beeldje op aan Golden Earring-zanger George Kooymans, die door de ziekte ALS niet meer kan optreden: „Hij verdient het, het is een fantastische vent.”

Het festival in Landgraaf stond dit jaar voor 18, 19 en 20 juni gepland maar wordt vanwege de onzekerheid rond de coronamaatregelen dit jaar niet gehouden. Het is de bedoeling dat de 51e editie van Pinkpop 17, 18 en 19 juni 2022 op Megaland in Landgraaf zal zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee