Voormalig BSV Limburgia eerste elftalspeler Léon Vogels (56) overleden

Print
Voormalig BSV Limburgia eerste elftalspeler Léon Vogels (56) overleden

Afbeelding: Archief Dagblad De Limburger

Brunssum -

Léon Vogels is op 56-jarige leeftijd is overleden, zo meldt voetbalclub BSV Limburgia op haar website. Vogels was prominent lid van BSV Limburgia: hij speelde in het eerste elftal van de voetbalvereniging en was één van de sponsoren van de club.

Op zevenjarige leeftijd kwam Vogels in 1972 bij de club uit Brunssum. Hij doorliep alle standaardjeugdelftallen en zat jarenlang bij de selectie. Na een blessure moest hij gedwongen stoppen met voetballen op hoog niveau.

Terugkeer

Op latere leeftijd keerde hij toch weer terug op het voetbalveld. In het zesde van BSV Limburgia konden, aldus de club, „spelers en tegenstanders nog menigmaal genieten van zijn voetballende kwaliteiten, die hij moeiteloos doortrok richting derde helft. In dit elftal speelde hij ook nog wedstrijden samen met zijn zoon Remco.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee