Teckeltje Fientje doodgereden op zebrapad in Maastricht

Print
Teckeltje Fientje doodgereden op zebrapad in Maastricht

Hondje Fientje. Afbeelding: Politie Basisteam Maastricht/Facebook

Maastricht / Itteren -

Op een zebrapad in Maastricht is zondagochtend een hondje doodgereden.

Dat gebeurde rond half twaalf op de Statensingel. Een vrouw liep met haar teckeltje Fientje over het zebrapad toen ze een auto met volle vaart hoorde komen aanrijden. Het hondje liep ongeveer een halve meter achter haar aan de lijn over het zebrapad. Een ongeluk kon ze niet meer voorkomen. Ze zag hoe de auto op hoge snelheid over ‘haar’ Fientje heen reed.

Lees ook: Wie reed Fientje van radeloze Ben (77) en Sissi (62) dood?

Het hondje is ter plekke overleden aan zijn verwondingen. De bestuurder, een man, reed in een wit voertuig, mogelijk een bestelauto. Hij is heel even gestopt, maar vervolgens toch weer doorgereden zonder zijn identiteit achter te laten en zich om het hondje en de vrouw te bekommeren.

Er staken op het moment van het incident meerdere mensen over op dit zebrapad. De politie is dan ook op zoek naar getuigen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen