22 april internationale Dag van de Aarde

Print
22 april internationale Dag van de Aarde

Afbeelding: NASA

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

„Verbeter de wereld, begin bij jezelf.” Dat is het motto achter de Dag van De Aarde, die donderdag 22 april wordt gevierd.

Doel van de dag is, volgens de organisatie, mensen te laten beseffen wat de waarde van de aarde is, welke schoonheid de natuur voortbrengt, hoe kan worden genoten van een nieuwe lente en van het goede dat het leven te bieden heeft.

De Dag van de Aarde bestaat al sinds 1970 en wordt in veel landen breed opgepakt, onder meer in de vorm van grote festivals, markten, wandelingen en opruimacties. In ons land geniet de dag wat minder bekendheid, maar ook hier ontstaan steeds meer (lokale) initiatieven.

Echter, gezien het motto is het vooral de bedoeling dat iedereen die zich geroepen voelt op zijn of haar eigen manier invulling geeft aan de dag. Wel zijn er een webinar en een nationaal lied. Verder wordt door diverse scholen en gemeenten één en ander op touw gezet.

Kijk voor meer info op deze website.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee