Meerssen verkozen tot Limburgs voorleesgemeente van het jaar, jeugdlidmaatschap bieb gratis

Print
Meerssen verkozen tot Limburgs voorleesgemeente van het jaar, jeugdlidmaatschap bieb gratis

Afbeelding: Bibliotheek Meerssen

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Meerssen is door de Limburgse bibliotheken en Cubiss verkozen tot Voorleesgemeente 2021.

Bibliotheek Meerssen verzorgt daarom een jaar lang promotie en activiteiten voor jong en oud met voorlezen in de hoofdrol. De bieb hoopt zo meer inwoners plezier te laten beleven aan voorlezen en het belang van voorlezen meer bekendheid te geven. „Voorlezen is namelijk goed voor de (taal)ontwikkeling van baby’s en kinderen”, aldus een woordvoerder.

BieBie het olifantje

Woensdag 14 april tekenden burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz en jeugdbibliothecaris Ellen Timmermans voor de officiële aftrap van Meerssen als voorleesgemeente. Zij vulden samen de nieuwe ‘biebbakfiets’ met het boek BieBie en Aapie op zoek naar een boek. Dit boek wordt uitgereikt aan alle kleuters van groepen een en twee van scholen binnen gemeente. BieBie is een olifantje en de voorleesmascotte van de voorleesgemeente.

Het in de wacht slepen van de ‘titel‘ is voor Bibliotheek Meerssen tevens aanleiding om het jeugdlidmaatschap voor kinderen en jongeren tot achttien jaar helemaal gratis aan te bieden. Ouders betalen voor hun kind ook geen inschrijfkosten meer.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee