Elektrisch dochtermerk Volvo haalt half miljard dollar op

Print
Elektrisch dochtermerk Volvo haalt half miljard dollar op

Afbeelding: Getty Images

Polestar, het elektrische dochtermerk van de Zweedse automaker Volvo, heeft voor het eerst geld opgehaald bij externe investeerders.

Het gaat om een bedrag van 550 miljoen dollar. Dat is verkregen met de onderhandse plaatsing van nieuw uitgegeven aandelen.

Met het geld, dat veelal kwam van Chinese investeerders, wil Polestar verder doorgroeien, maar ook de productontwikkeling versnellen en de technologische capaciteit uitbreiden. Ook I Cube Capital, onderdeel van het Zuid-Koreaanse conglomeraat SK en een reeks andere partijen hebben geïnvesteerd. SK investeerde eerder al in waterstoftechnologie.

Polestar begon drie jaar geleden met de productie in China en bracht al twee modellen elektrische auto’s op de markt. Vorige maand meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden dat Volvo en Polestar een beursgang in Stockholm of Amsterdam overwegen.

Polestar meldt verder in gesprek te zijn met „investeerders wereldwijd” over mogelijke aanvullende investeringen. Financiële details geeft het bedrijf niet.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen