Werkplek gezocht voor Pinkpopmonument dat zal verrijzen in Burgemeester Damenpark in Geleen

Print
Werkplek gezocht voor Pinkpopmonument dat zal verrijzen in Burgemeester Damenpark in Geleen

Ontwerp van het monument. Afbeelding: Michel van Dijke

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Kunstenaar Armand Matthijs is samen met initiatiefnemer Michel van Dijke op zoek naar een geschikte locatie voor de totstandkoming van het monument Pinkpop Rock.

Het monument komt uiteindelijk te staan in de buurt van het oude kassahuisje in het Burgemeester Damenpark. Het kunstwerk wordt vervaardigd uit een grote steen die is geschonken door L’Ortye Zand en Grind uit Stein. „We zijn hartstikke blij dat L’Ortye de ‘Pinkpop Rock’ wil sponsoren, alleen zijn we nu dringend op zoek naar een plek waar Armand aan het monument kan werken. Het liefst natuurlijk een loods of een plek die overdekt en toegankelijk is voor een vrachtwagen. Nadat het monument klaar is, zal dit naar het park worden getransporteerd.”

Lees ook: Toch herinnering aan Pinkpop bij voormalig festivalterrein in Geleen

Het monument moet een blijvende herinnering aan Pinkpop zijn, het festival dat in de beginjaren in het Geleense park werd gehouden. Eerdere initiatieven van het tweetal strandden eerst door een gebrek aan financiën en vervolgens door de uitbraak van corona. „Armand en ik blijven vastbesloten dat er een herinnering moet komen aan Pinkpop in Geleen, we geven niet zomaar op”, aldus Van Dijke.

Tips over een goede werkplek kunnen worden doorgestuurd naar: wielerbaangeleen@gmail.com

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee