Winst moederbedrijf Mercedes-Benz veel hoger dan verwacht

Print
Winst moederbedrijf Mercedes-Benz veel hoger dan verwacht

Afbeelding: EPA

Het Duitse autoconcern Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz, heeft in het eerste kwartaal een aanzienlijk hogere winst behaald dan was verwacht. Daarbij werd met name geprofiteerd van een sterke verkoop van Mercedessen in China, zegt Daimler op basis van voorlopige resultaten.

De brutowinst bedroeg bijna 5,8 miljard euro, terwijl door analisten in doorsnee op een bedrag van bijna 5 miljard euro was gerekend. Onlangs kwam Daimler al met verkoopcijfers over de afgelopen periode naar buiten. De verkoop van Mercedes-Benz nam wereldwijd met bijna 22 procent toe tot 581.270 auto’s. In China sprong de verkoop met 60 procent omhoog. Maar ook in Noord-Amerika gingen de zaken voorspoedig. In Europa steeg de verkoop licht.

De onderneming zei vorige week wel dat de wereldwijde chiptekorten in de auto-industrie een impact hebben gehad op de leveringen in het eerste kwartaal en dat dit ook in het tweede kwartaal de verkoop zal kunnen raken.

Vorig jaar zag Daimler de autoverkoop nog dalen als gevolg van de coronacrisis. Het bedrijf uit Stuttgart komt op 23 april met volledige cijfers over het eerste kwartaal.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee