Dier van de week: Peter en Petra zoeken een plekje om lekker te scharrelen

Print
Dier van de week: Peter en Petra zoeken een plekje om lekker te scharrelen

Peter en Petra. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Brunssum / Spaubeek / Beek -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Peter en Petra hebben elkaar ontmoet in het asiel en zijn stapelverliefd.

Wie is dit liefdekoppel?

„Peter is een brahmahaan en Petra is een barnevelderhen. Ze zijn allebei op straat gevonden en omdat het in je uppie ook maar ongezellig is in het asiel, hebben we ze bij elkaar gezet. Dat bleek een goede zet want dit duo is onafscheidelijk en wil daarom samen verhuizen naar een nieuw thuis.”

Hoe zijn hun karakters?

„Brahma’s zoals Peter, behoren tot de grote kippenrassen. Ze zijn vriendelijk, goed van vertrouwen en hierdoor makkelijk tam te maken. Door hun imposante verschijning kunnen ze niet vliegen. Barnevelders hebben ook een rustig karakter, zijn goed tam te maken, leggen veel eieren en vliegen ook nauwelijks.”

Wat vragen Peter en Petra qua huisvesting?

„Voor dit stelletje zoeken we mensen die voldoende plek hebben om de dieren rond te laten scharrelen. Heb je zelf al hennen? Dan kunnen ze hier prima bijgezet worden. Het is belangrijk dat ze ’s nachts op een veilige plek kunnen slapen zonder de kans gegrepen te worden door roofdieren.”

Zoek jij wat levendigheid in de achtertuin en ben je dol op verse eitjes? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen