538 waarschuwt voor Oranjefeest-oplichters

 © Radio538

Radio 538 waarschuwt voor oplichters die kaarten aanbieden voor het grote Oranjefeest dat op zaterdag 24 april in Breda plaatsvindt. „Onze tickets zijn gepersonaliseerd, en daarmee niet-overdraagbaar”, meldt een woordvoerder vrijdag met klem.

De enige officiële verkoopkanalen voor tickets van de zogenoemde 538 Oranjedag, die onderdeel maakt van Fieldlabs, zijn 538.nl en Vakantieveilingen. „Alle tickets op 538.nl zijn inmiddels uitverkocht”, aldus de zegsvrouw. „Alleen vrijdag worden er nog tickets geveild op Vakantieveilingen, de opbrengst hiervan gaat volledig naar de Voedselbank.”

Lees ook: Grootste proefevenement tot nu toe: 538 Oranjedag met 10.000 bezoekers

Deze tickets lijken van de hand te gaan voor honderden of soms zelfs duizenden euro’s. Via de website 538.nl werden de afgelopen dagen in totaal meer dan 1 miljoen tickets aangevraagd. In totaal waren er 10.000 kaarten beschikbaar. De tickets zijn afgelopen dagen toegekend door middel van loting.

Woedende horeca

Het evenement vindt plaats op het Chasséveld in Breda. Horecaondernemers in de stad reageerden woedend op het testevenement. Zij voelden zich geschoffeerd dat er in de stad wel een groot evenement mag plaatsvinden, terwijl zij al maanden geen gasten mogen ontvangen vanwege de coronamaatregelen. Radio 538 en de Bredase horeca bespreken binnenkort hoe ze kunnen samenwerken.

OMT-lid en epidemioloog Jan Kluytmans is bezorgd over de mogelijke besmettingen die het grote aantal bezoekers met zich meebrengt. „Ik vind tienduizend mensen een hele grote stap. Met testen haal je er een heleboel positieven uit, maar niet allemaal, daar zullen tientallen mensen tussen lopen die besmettelijk zijn”, aldus Kluytmans op BNR. „Ik ben daar toch bezorgd over. Vanuit het bestrijdingsperspectief vind ik dat risicovol.”