Binnenvaartmuseum Maasbracht in landelijk register

Print
Binnenvaartmuseum Maasbracht in landelijk register

Voorzitter Ton Forschelen in het Maas Binnenvaartmuseum. Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Maasbracht -

Het Maas Binnenvaartmuseum in Maasbracht is opgenomen in het register van de landelijke stichting Museumregister Nederland.

Opname in dit register is als het ware een keurmerk voor de kwaliteit van een museale instelling. Het museum wordt beoordeeld op bedrijfsvoering, collectie en publiek. Door de opname in het Museumregister kan het museum rekenen op een hogere jaarlijkse exploitatiesubsidie van de gemeente Maasgouw. Het museum leidde jarenlang een zieltogend bestaan maar is door inzet van vrijwilligers de laatste jaren verbouwd tot volwaardig museum. Daarbij werd de tentoonstelling van de basiscollectie geprofessionaliseerd, een expositie over zand- en grindwinning in Limburg toegevoegd en een uitkijkpunt in de vorm van een stuurhut gerealiseerd aan de havenboulevard.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen