Ajax-speelster Vanity Lewerissa stopt aan einde van het seizoen

Print
Ajax-speelster Vanity Lewerissa stopt aan einde van het seizoen

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

Vanity Lewerissa uit Maastricht stopt aan het einde van het seizoen met voetballen. De

30-jarige aanvaller is momenteel speelster van de vrouwen van Ajax.

Lewerissa kwam in 2018 naar Ajax. Eerder speelde ze bij PSV, Standard Luik en VVV Venlo. Voor de Oranje Leeuwinnen speelde de Maastrichtse voetbalster elf interlands.

Op de website van Ajax laat Lewerissa weten dat de beslissing om te stoppen allesbehalve makkelijk, maar is goed doordacht is. „Ik heb lang nagedacht en kwam tot de conclusie dat het mooi is geweest”, vertelt ze. „Ik merkte dat het plezier en de drive minder werd. Bovendien wilde ik terug naar mijn familie in Maastricht en zou ik op den duur graag een gezin stichten.”

Wat de Limburgse precies gaat doen in de komende jaren, weet ze nog niet precies. „Nu is het tijd voor mij om rust te gaan pakken en eens vakantie te nemen. Daarna ga ik mij oriënteren op wat ik verder wil gaan doen. Mijn hele leven stond natuurlijk in het teken van voetbal, met een bepaalde prestatiedruk die daar ook bij hoort.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee