Roel Janssen vrijgesproken; geen extra duel schorsing vanwege rode kaart

Print
Roel Janssen vrijgesproken; geen extra duel schorsing vanwege rode kaart

Roel Janssen reageert vol onbegrip na zijn rode kaart tegen Emmen. Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Roel Janssen hoeft maar één duel van Fortuna Sittard te missen. De verdediger krijgt geen straf voor de rode kaart die hij kreeg tegen Emmen, wel moet hij één wedstrijd missen vanwege zijn uitlatingen na afloop.

Dat heeft de onafhankelijke tuchtcommissie bepaald. Die oordeelde dat de rode kaart voor Janssen niet terecht was. Eerder werd Janssen wel voor een duel geschorst vanwege die overtreding, maar Fortuna ging daar dus met succes tegen in beroep.

Scoringskans

Volgens de commissie was er namelijk geen sprake van het ontnemen van een duidelijke scoringskans toen Janssen spits Gladon aan zijn arm trok. Dit omdat de aanvaller als hij wel door had gemogen schuin voor het doel was gekomen en bovendien nog keeper Yanick van Osch en verdediger Martin Angha op zijn pad had gevonden.

Lees ook: Roel Janssen hard over ‘arrogant ventje’ Kooij: ‘Hij kan gewoon niet fluiten’

Dat Janssen toch het duel met ADO Den Haag moet missen komt doordat hij na afloop hard uithaalde naar scheidsrechter Joey Kooij. Hij noemde de arbiter onder meer een ‘arrogant ventje’ en zei dat de scheidsrechter ‘niet kon fluiten’.

Lees ook: Fortuna-voorzitter Gün moppert over schorsing Janssen: ‘Sta volledig achter Roel’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee