Erkenning van college van B en W voor Molukse gemeenschap in Sittard-Geleen

Print
Erkenning van college van B en W voor Molukse gemeenschap in Sittard-Geleen

Een Moluks buurtfeest in Geleen. Afbeelding: Archief de Limburger / Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Het college van B en W in Sittard-Geleen erkent dat de wijze van ontvangst en opvang van Molukkers in 1951 ‘onwaardig’ is geweest. Ook erkent het college dat dit „diepe sporen heeft nagelaten tot op de dag van vandaag.”

Het college reageert hiermee op vragen van GroenLinks. Op 21 maart 2021 was het 70 jaar geleden dat het eerste schip met Molukkers in Nederland arriveerde. Burgemeester Verheijen en wethouder Schmitz gaan op korte termijn met een afvaardiging van de Molukse gemeenschap in gesprek over hoe zij invulling kunnen geven het eerherstel.

Lees ook: Burgemeester Verheijen van Sittard-Geleen verrast over oproep, maar steunt erkenning Moluks leed

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen