Tennisster Bertens zet Nederland op voorsprong tegen China

Print
Tennisster Bertens zet Nederland op voorsprong tegen China

Afbeelding: EPA

Tennisster Kiki Bertens heeft Nederland op een voorsprong gezet in de ontmoeting met China in de play-offs van de Billie Jean King Cup.

In Den Bosch versloeg de kopvrouw van de Nederlandse ploeg in twee sets de Chinese Xinyu Wang: 6-2 6-0. Het betekende de eerste overwinning van Bertens dit jaar in het enkelspel.

Bertens staat als nummer 11 van de wereld een stuk hoger op de mondiale ranglijst dan de 19-jarige Chinese (146e). Meteen in de openingsgame in de Maaspoort pakte Bertens een break en liep uit naar 2-0. Ze nam nog een grotere voorsprong, al leverde ze zelf ook een opslagbeurt in. Met 6-2 won ze de eerste set.

In de tweede set brak Bertens na een lange openingsgame de Chinese opnieuw. Ze liep met nog twee breaks verder uit en serveerde op 5-0 voor de wedstrijd. Op het eerste matchpoint besliste Bertens de partij.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee