Nieuw leveringsschema Pfizer: eerste versnelde vaccins eind april

Print
Nieuw leveringsschema Pfizer: eerste versnelde vaccins eind april

Afbeelding: HOLLANDSE HOOGTE / SIPA PRESS

De versnelde leveringen van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech aan Nederland beginnen op 26 april. Het bedrijf heeft bekendgemaakt in welk tempo de leveringen de weken daarna onze kant op komen.

Deze week werd bekend dat Pfizer in het tweede kwartaal 50 miljoen doses vervroegd levert in de Europese Unie. Voor Nederland komt dat neer op 1,92 miljoen doses die eigenlijk pas in het vierde kwartaal zouden komen.

Lees ook: Wat scheelt er aan de vaccins van Janssen en AstraZeneca?

In totaal levert Pfizer in week 17 (vanaf 26 april) nu 680.940 doses aan Nederland. Dat zijn er zo’n 190.000 meer dan er eerder op de planning stonden. De weken daarna levert Pfizer telkens 651.690 doses per week, een ruime 140.000 per week meer dan gepland.

In week 22 (vanaf 31 mei) komen er meer dan een miljoen doses onze kant op, dat zijn er zo’n 230.000 extra. Dat aantal blijft ongeveer gelijk tot het einde van juni.

In totaal levert Pfizer in het tweede kwartaal 9,85 miljoen doses aan Nederland. Van het vaccin zijn twee prikken per persoon nodig.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee